març' 13
Notícies
Amb la incorporació, entre d'altres, d'un peu d’altar del segle VII, provinent de Santes Creus i d'una rèplica de la placa Hospitalis de Badalona en una domus romana. També s'ha renovat del tot el moble que explica el llegat de Roma.
Amb una extensió de gairebé 5 metres quadrats, es pot contemplar en l’espai dedicat al Modernisme.
El Museu presenta...
Fins al 28 d'abril
Al llarg de l'any, presentacions dels fons del museu. Ara ja es pot contemplar l'obra Joia, de l'artista Jaume García Antón.
Activitats
2 de març, a dos quarts de dotze del migdia
L'itinerari, que es pot fer el primer dissabte de cada mes, aquest març tindrà un preu reduït. I a més, els grups que vulguin podran triar dia i hora per a una visita guiada.
14 de març, a les set del vespre
També s'ha editat en versió anglesa 'Women's network of Spiritual Promotion in the Peninsular Kingdoms'. Acte organitzat per l'Institut de Recerca en Cultures Medievals de la Universitat de Barcelona. 
Monuments
24 i 30 de març, a les 7 del vespre
La col·legiata de Sant Vicenç del Castell de Cardona acollirà aquests concerts, enguany dedicats a la 'Polifonia Sacra' i a 'Els grans solistes en la música religiosa. Aries, cançons i sonates', durant les dates de Setmana Santa.
Exposició a Santes Creus
Fins l'1 d'abril
L’exposició recull els fons de la col·lecció privada de Freixes-Garriga que mostra com els contes infantils van passar a formar part de l’engranatge propagandístic del conflicte bèl·lic.
Aplicacions per recórrer els monuments, amb totes les dades necessàries per planificar i gaudir de la seva visita, i que ja es pot descarregar gratuïtament, tant per a Android com per a iPhone.
Durant tot l'any
Un conjunt de propostes per a visitar diversos indrets històrics o naturals de l'Empordà i Empúries. El dia 14, visita guiada al Monestir de Sant Pere de Rodes i al poblat medieval de Santa Creu.
XMHCAT
Un nou mitjà de difusió de les activitats de: Museu d'Història de Cambrils - Museu Comarcal de Cervera - Museu d’Història de la Ciutat de Girona - Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet - Museu de Lleida - Museu de Terrassa - Museu d’Història de Catalunya, i els monuments de Catalunya que gestionen.
Per accedir, cancel·lar o rectificar les seves dades o l’adreça de correu electrònic en la qual vol rebre aquest tipus d’informació pot fer-ho a: mhc.cultura@gencat.cat. Si no vol rebre més aquest butlletí, simplement faci clic aquí.
Para acceder, cancelar o rectificar sus datos o dirección de correo electrónico donde quiere recibir este tipo de información puede hacerlo a: mhc.cultura@gencat.cat. Si no quiere recibir más este boletín, simplemente haga clic aquí.
To accede to, cancel or correct your data or the e-mail address where you wish to receive this kind of information you can do so at: mhc.cultura@gencat.cat. If you no longer wish to receive this bulletin, simply click here.
Museu d’Història de Catalunya // Pl. Pau Vila, 3 // 08003 Barcelona // Tel. 93 225 47 00 // www.mhcat.cat